fredag den 21. april 2017

En ærlig jobannonce giver et bedre kulturelt match

ANNONCEN

Kære kandidat.

Vi søger en ny medarbejder, som kan tåle lidt af hvert. Vores processer fungerer sådan on and off, vi er ikke specielt gode til at samarbejde og vi har vist også et par ledere, som egentlig burde lave noget andet. Vores data - ha! - de sejler rundt mellem nogle siloer og nogle gamle servere, og det samme gør kunderne, men det skal vi også se at få styr på.

Vi kan bare ikke rigtigt få taget os sammen til at få gjort noget ved det, det er jo alt sammen på en måde vigtigt, men det haster ikke nær så meget som at få klaret de små ildebrande, der opstår rundt omkring 'i en travl og hektisk hverdag', som man siger i en jobannonce.

Men nu skal det hele ikke handle om os, det skal handle om dig, for vi forventer, at du er single og har tænkt dig at blive ved med at være det, har lækkert hår og ikke er en kvinde i den fødedygtige alder - skal vi sige ikke mellem 25 og 45? 

Bortset fra det, skal du i det hele taget ikke være for gammel, for vi er selv unge og dynamiske, yup, og så skal du have en forkærlighed for plat humor og tørre tæsk. Vi er nemlig ikke bange for hverken at fejre vores succeser eller finde nogen at smøre den af på, når vi fejler.   

Vi kan godt lide at smække benene op og ryge en stor cigar med vores venner i bestyrelsen, men resten at tiden er vi effektive udover alle grænser og har forstand på LEAN og en endeløs række af omorganiseringer. Men hov, nu kom vi vist til at snakke om os selv igen, og det var ikke meningen, det er jo dig, vi skal stille krav til, ikke os selv, for den slags er vi for længst forbi.

Derfor skal du, udover det med alderen, håret og singlelivet, have følgende:
  • en stor, robust brystkasse
  • en brovtende facon i hverdagen, men krybende som en hund, når chefen kommer forbi
  • en resultatorienteret can-do attitude, wink wink nudge nudge
  • en MBA, og ja, vi er oplyste: 'mini' gælder ikke
  • et par overdrivelser i ærmet, der driver kunderne direkte over til os

I øvrigt kan vi oplyse, at vi gennemfører en test for knogleskørhed. Er dine resultater under gennemsnittet, vil du ikke komme i betragtning.

Vi ved, at vi er for lækre til dig, men skulle du alligevel turde søge jobbet, så underkast dig dine overlords og send din latterlige ansøgning hurtigst muligt, din taber.

Selv tak og hilsen ÆRLIGVIRK A/S.

PS: alle de der ligegyldige spørgsmål, du gerne vil ringe om for at gøre dig selv synlig på radaren, glem det. Vi har stillet et spørgsmål, nu venter vi på svaret.ANSØGNINGEN

Kære ÆRLIGVIRK A/S.

Jeg er den, I søger! 

Jeg er 34 og bliver aldrig ældre; jeg er mand uden intentioner om en kønsskifteoperation; og jeg er godt nok ikke single, men jeg har en kone, som klarer vores børn. Jeg har derfor hverken forkant eller bagkant og kan møde ind klokken seks om morgenen og arbejde til klokken ti om aftenen, no problemos.

Der er ingen grænser for alle de resultater, jeg har bragt i hus, 4000% omsætningsvækst på bare 6 måneder og en 99% hitrate på leads, jf. mit CV, som er attached ved hjælp af et enkelt, målrettet klik. I realiteten har jeg ikke opnået en skid på egen hånd, det var faktisk mine kolleger, der trak det store læs, men nu er det jo ikke dem, vi skal tale om, de dødbidere, nu er det store, vidunderlige mig.

Jeg har to kandidatuddannelser og en MBA fra Henley, jeg taler fem sprog flydende og løber fire marathons om året. Hvordan får jeg tid til det? tænker I måske, men det skal jeg fortælle jer: jeg har ikke nogen venner, mine børn kender mig ikke og min kone synes, jeg er et røvhul. Men skide være med det, jeg har kun det ene liv og det tillader jeg mig at udnytte maks. 

Jeg trives bedst med at arbejde i organisationer med en ligefrem og direkte omgangstone, masser af løbende forandringer og et minimum af processer, for det er i sådanne miljøer, at mine lettere afvigende karaktertræk bedst kommer til deres ret -  hvis I forstår, hvad jeg mener, wink wink

I opdager det aldrig, fordi I er så forblændet af de fede, kommercielle resultater, jeg skaffer, men der ligger lig, ja, lig, i kølvandet på udfoldelsen af mine talenter. Forbered jer derfor på en større afvandring, når jeg kommer til, men se det fra den lyse side: endelig slipper I af med de slapsvanse, der endnu ikke har opdaget, at vi er her for at fremme en vis herres sag. 

Derudover vil jeg fremhæve, at jeg:

  • tit tænker på, at jeg er for stor til Danmark
  • ikke har stærke knogler, men det har min kone, så jeg lader hende tage testen
  • træffer op til otte beslutninger i minuttet
  • bliver klippet hos Gun-Britt, der som bekendt er dansk hårs svar på Gucci

Glæder mig til at blive tilbudt jobbet.

Med venlig hilsen
ÆRLIGKANDI

PS: Jeg har et slogan, jeg tit tweeter med hashtagget #ærligkandiqoute. Det lyder: 'At holde for rødt er hjernedødt, at vente på grønt er ikke for kønt'. Det er blevet retweetet 877 gange indtil nu. 


  
****

Hvis du vil vide mere om, hvordan du ærligt og redeligt rekrutterer de rette kandidater, kan du læse mere her: 

Rekruttering handler om kandidaterne (det handler ikke om dig)
Sådan tiltrækker du de bedste talenter

Du kan også abonnere på kommende indlæg ved at skrive din e-mail her:

     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar